UROLOGIJA

LASERSKO REŠAVANJE KAMENA U BUBREGU

Konstantan napredak u hirurškim laserima sa fiber optičkim vlaknima, u kombinaciji sa široko rasprostranjenim korišćenjem minijaturnih endoskopskih instrumenata koji mogu ići tamo gde ruka ili skalpel nikako ne mogu, stvorili su od laserske hirurgije najbolju podršku urolozima.

Laser pruža unapređene efekte sa nižom stopom intraoperativnog rizika od krvarenja i kraći boravak u bolnici, što čini endoskopske procedure bezbednijim i manje invazivnim u odnosu na tradicionalne hirurške metode i klasičnu hirurgiju.

Laserski tretmani se koriste kod endoskopske litotripsije i endoskopskog razbijanja kamena u uretri, ureteru, bešici i bubregu, kod benigne hiperplazije prostate, kod perkutane nefrolitotomije, kod ekscizija uretre, bešike, uretera, bubrega, tumora itd.

Cook Medical H-30 laserski sistem je jedini sistem u zemlji koji je u stanju da, snagom od 30W, na najefikasniji način reši problem kalkuloze u urinarnom traktu. Laser omogućava odličnu vidljivost telesnih šupljina i organa i isto tako i pristup navigacionim sistemom, i konačno, snagom lasera od 30W, jednostavno i efikasno razbijanje kamena bez traume po okolno tkivo.

Laserom se hronični problemi sa kamenjem u bubrezima mogu rešiti na veoma efikasan način.

TRANSREKTALNA ULTRAZVUKOM VOĐENA BIOPSIJA PROSTATE

Prof.dr Novak Milović

066 44 44 33    |    066 44 44 77